<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus in Genève: oecumene plaatst Christus boven verdeeldheid

KN Redactie 21 juni 2018
image
(Foto: CNA) De paus bij aankomst in Genève.

Paus Franciscus heeft een preek gehouden tijdens een oecumenische gebedsviering bij de Wereldraad van Kerken die zijn zeventigjarige bestaan viert.

De paus zei dat christenen geroepen zijn om samen te wandelen in de Heilige Geest. Concreet betekent dit “afwijzing van wereldlijkheid” en “kiezen voor een mentaliteit van dienstbaarheid en groeien in vergeving”.

Eeuwige bekering

“We worden samen geroepen om dit pad te bewandelen”, zei hij, en vervolgde dat samen wandelen een eeuwige bekering vereist en “de vernieuwing van onze manier van denken, zodat deze zich kan aanpassen aan die van de Heilige Geest.”

Jezus toebehoren

Wat van de moderne christenen wordt gevraagd, is “om Jezus toe te behoren voordat je toebehoort aan Apollos of Cephas; om bij Christus te horen voordat je ‘Jood of Grieks’ bent; om bij de Heer te horen voordat je je met rechts of links identificeert; om in de naam van het evangelie onze broeder of onze zuster boven onszelf te verkiezen.” (CNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.