fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus: Kijk net zo vaak in bijbel als op mobiel

KN Redactie 6 maart 2017
image
Foto: AP

Tijdens de Vastentijd is het belangrijk “vertrouwd te worden met de bijbel” en er mee om te gaan “als met onze mobiele telefoon”.

“Tijdens de Veertigdagentijd zijn wij als christenen geroepen in de voetsporen van Jezus te treden en de geestelijke strijd tegen het Kwaad te beantwoorden met de kracht van het Woord van God”, aldus de paus. “Daarom moeten wij vertrouwd worden met de bijbel. Hem vaak lezen, erop mediteren, hem in ons opnemen.”

Mobiele telefoon

“Iemand zei: wat zou er gebeuren als wij net zo vaak in de bijbel zouden kijken als op onze mobiele telefoon? Als wij hem vaker bij ons zouden hebben? Als wij terug zouden gaan als we hem vergeten? Als wij hem een paar keer per dag open zouden slaan? Als we de boodschappen van God in de bijbel net zo vaak zouden bekijken als de boodschappen op ons mobieltje?”

Geen bekoring te sterk

De paus noemde de vergelijking “ontnuchterend”. “Als wij het woord van God altijd in ons hart zouden hebben zou geen bekoring ons van God kunnen verwijderen en geen obstakel zou ons van het goede pad kunnen afbrengen. Wij zouden weten hoe wij de dagelijkse influisteringen van het kwaad dat in en rond ons is, kunnen overwinnen. Wij zouden beter in staat zijn om een verrezen leven in de Geest te leven, onze broeders aanvaarden en beminnen, vooral de meest kwetsbaren en behoeftigen en zelfs onze vijanden.”

Voorbeeld van gehoorzaamheid

Aan het slot van het angelusgebed stelde paus Franciscus de heilige Maagd Maria ten voorbeeld, “de volmaakte afbeelding van gehoorzaamheid aan God en onvoorwaardelijk vertrouwen in zijn wil.” Hij riep haar hulp in om “ons te begeleiden op onze reis door de Vasten, opdat wij volgzaam luisteren naar het Woord van God en een echte verandering van hart maken.” (KN/AN)