<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus lanceert nieuwe gebedsapp

KN Redactie 20 januari 2019
image
Foto: CNS/Nancy Wiechec

Paus Franciscus heeft vandaag de app ‘Click to Pray’ gelanceerd waardoor gelovigen via een wereldwijd netwerk met elkaar verbonden zijn en gebedsintenties met elkaar kunnen delen. 

Tijdens het angelusgebed opende de paus de nieuwe app op zijn iPad en moedigde jonge katholieken aan ‘Click to Pray’ op hun smartphone te downloaden. Zo kunnen de jongeren voorafgaand aan de Wereldjongerendagen de ‘Rozenkrans van de Vrede’ bidden.

Gebedsintenties

Met ‘Click to Pray’ kunnen gelovigen gebedsintenties plaatsen en andere gebedsverzoeken in zes verschillende talen te bekijken. Ook kan men zien hoeveel katholieken over de hele wereld hebben gebeden voor hun verzoek.

Geheimen van de rozenkrans

De Android- en iOS-app bevat de maandelijkse gebedsintenties van de paus, alle mysteries van de rozenkrans en dagelijkse gebeden voor in de ochtend, middag en avond. In elk van deze secties kunnen gebruikers op een vak klikken om aan te geven dat ze het gebed hebben voltooid en bekijken hoeveel anderen ook hebben gebeden. (CNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.