<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus ontvangt Willem-Alexander en Máxima

KN Redactie 25 april 2016
image
Willem-Alexander en Máxima waren op 19 maart 2013 aanwezig bij de inauguratie van paus Franciscus. Vanochtend ontmoetten zij de paus opnieuw. (Foto: AP)

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vanochtend in een privé-audiëntie ontvangen door de paus.

Dat meldt de persdienst van het Vaticaan.

Reden bezoek

Wat de reden is van het bezoek van het Nederlandse koningspaar is niet bekend gemaakt. De Vaticaanse persdienst meldt niet waarover Willem-Alexander, Máxima en de paus in het Vaticaan gesproken hebben.

‘Privé aangelegenheid’

Katholiek Nieuwsblad heeft bij de RVD navraag gedaan over het bezoek. Een medewerker van de Rijskvoorlichtingsdienst laat desgevraagd weten geen informatie te kunnen geven, “daar het een privé aangelegenheid betreft”.

Eerdere ontmoeting

Het is niet de eerste keer dat het echtpaar paus Franciscus heeft ontmoet. Op 19 maart 2013 waren Willem-Alexander en Máxima namens Nederland aanwezig bij de inauguratie van Franciscus (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.