<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Misbruik

Paus roept bisschoppen bijeen voor misbruikoverleg

KN Redactie 12 september 2018
image
Paus Franciscus verlaat het Sint Pietersplein. (Foto: CNS)

Paus Franciscus roept de voorzitters van alle bisschoppenconferenties van over de hele wereld naar Rome voor een speciale top over de misbruikcrisis. 

De belangrijkste adviseurs van paus Franciscus kondigden deze beslissing woensdag aan. De dag voordat Franciscus een ontmoeting heeft met Amerikaanse kerkleiders die in diskrediet zijn gebracht door het misbruikrapport in Pennsylvania.

Opheldering vragen

Op donderdag heeft kardinaal Daniel DiNardo, voorzitter van de Amerikaanse bisschoppenconferentie, een ontmoeting met paus Franciscus om opheldering te vragen over de zaak McCarrick als onderdeel van een diepgaand onderzoek.

Besef doorgedrongen

De top over seksueel misbruik laat zien dat in het hoogste niveau van de kerk, het besef is doorgedrongen dat seksueel misbruik een wereldwijd probleem is en niet alleen voorkomt in de Angelsaksische wereld. (AP)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.