<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus roept gedetineerden op tot hoop

KN Redactie 7 november 2016
image
Foto: AP

Tijdens een speciale Mis voor gedetineerden in de Sint Pieter heeft paus Franciscus hen opgeroepen nooit de hoop op te geven.

Kracht om door te gaan

“Hoop geeft kracht om door te gaan”, aldus de paus. “Het is de kracht om door te gaan naar de toekomst en een veranderd leven. Het is de impuls om naar morgen te kijken, zodat de liefde die we hebben leren kennen, ondanks al ons falen, ons een nieuwe weg kan wijzen.”

Bewijs van barmhartigheid

“Hoop is het bewijs, diep in ons hart, van de kracht van Gods barmhartigheid. Dat barmhartigheid ons uitnodigt vooruit te kijken en onze gehechtheid aan kwaad en zonde te overwinnen door geloof en totale overgave aan Hem.”

Betere omstandigheden

’s Middags pleitte de paus tijdens zijn angelustoespraak voor verbetering van de leefomstandigheden in de gevangenissen wereldwijd. Die moeten “de menselijke waardigheid van gedetineerden volledig respecteren”, aldus de paus.

Nadenken over strafrecht

“Bovendien wil ik het belang onderstrepen van de noodzaak na te denken over het strafrecht, dat niet alleen moet straffen, maar ook open moet staan voor hoop en het vooruitzicht van terugkeer van de dader in de samenleving.”

Pleidooi voor clementie

De paus riep alle landen op in het kader van het Jaar van Barmhartigheid een gebaar van clementie te maken voor gevangenen die daarvoor geschikt worden geacht. (KN/CWN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.