<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus roept op tot respect voor vrouwen

KN Redactie 4 mei 2016
image
Foto: AP

[MET FIlMPJE] In een video met zijn gebedsintentie voor de maand mei, roept de paus op tot respect en waardering voor vrouwen.

In de maandelijkse video stelt de paus dat de bijdrage van vrouwen “in alle domeinen van het menselijk bezig zijn, te beginnen bij het gezin” “ontegenzeggelijk” zijn. Hij vraagt zich echter hardop af of alleen dat feit constateren voldoende is?

Weinig gedaan

We hebben weinig gedaan, beaamt Franciscus, voor vrouwen die in moeilijke situaties verkeren, “die geminacht worden, gemarginaliseerd, of zelfs tot slavernij gebracht”.

“Het is onze plicht om het seksueel geweld dat vrouwen ondergaan te veroordelen en om de obstakels uit de weg te ruimen die hun volledige opname in het sociale, politieke en economische leven in de weg staan.”

Essentiële bijdrage

De paus roept iedereen op die vindt dat deze boodschap “rechtvaardig” is, met hem te bidden voor deze intentie, opdat “in elk land van de wereld de vrouwen worden gerespecteerd en dat hun essentiële bijdrage aan de samenleving wordt gewaardeerd”.

Het initiatief om de gebedsintenties van de paus op video uit te brengen, is gelanceerd bij gelegenheid van het Heilig Jaar van Barmhartigheid. De paus wil daarmee dertig miljoen mensen in tien talen bereiken, waaronder het Nederlands.

Video van de paus

De video met Nederlandse ondertiteling wordt door het Wereldwijd Gebedsnetwerk van de Paus onder de naam ‘De Video van de Paus’ op verschillende sociale media, zoals Facebook, gelanceerd.

Bekijk hier de video met de gebedsintentie van de paus voor de maand mei met Nederlandse ondertiteling:

 

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.