<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus roept op tot ‘zwaar straffen’ kindermisbruik

KN Redactie 2 mei 2016
image
Paus Franciscus riep na het Regina Coeli op tot het zwaar bestraffen van kindermisbruik (Foto: AP)

“We moeten minderjarigen verdedigen en we moeten de misbruikplegers zwaar straffen”.

Dat zei paus Franciscus gisteren op het Sint Pietersplein na afloop van het Regina Coeli.

‘Een tragedie!’

Franciscus begroette de Italiaanse organisatie Meter, die strijdt tegen kindermisbruik. Medewerkers van de organisatie waren aanwezig waren op het plein.

Franciscus noemde het misbruiken van kinderen “een tragedie!”. “We kunnen misbruik van minderjarigen niet tolereren”, voegde de paus toe. Daarom riep hij op minderjarigen te beschermen en de misbruikplegers “zwaar te straffen”.

Geweld in Syrië

De paus riep gisteren ook opnieuw op tot het stoppen van het geweld in Syrië. “Met diepe pijn ontvang ik de dramatische berichten uit Syrië, met betrekking tot de geweldsspiraal die de al hopeloze humanitaire situatie in het land blijft verergeren.”

De paus wees daarbij vooral op Aleppo, de stad waar de afgelopen week hevige bombardementen plaatsvonden en zeker 250 mensen omkwamen.

Wapenstilstand respecteren

Franciscus riep “alle partijen die betrokken zijn in het conflict” op “om de wapenstilstand te respecteren en de gaande zijnde dialoog te versterken”. Volgens de paus is dialoog de “enige weg die leidt naar de vrede”. (KN/RV)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.