fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus staat open voor bezoek aan Noord-Korea

KN Redactie 22 oktober 2018
image
Kardinaal-staatssecretaris Parolin. (Foto: CNA - Daniel Ibanez)

Kardinaal-staatssecretaris Parolin heeft bevestigd dat paus Franciscus open staat voor een bezoek aan Noord-Korea. Dat meldt Vatican News, de nieuwswebsite van het Vaticaan.

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un nodigde de paus begin oktober uit om de hoofdstad Pyongyang te bezoeken. Aangezien Noord-Korea en het Vaticaan geen diplomatieke banden hebben, bracht de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in de uitnodiging over aan de paus tijdens een bezoek aan Europa.

Het Vaticaan heeft nog geen stappen ondernomen om de paus op een eventueel bezoek voor te bereiden. “We gaan een tijdje afwachten om alles wat formeler te maken”, zei kardinaal Parolin.

Verschillende Koreaanse nieuwsbronnen hadden al melding gemaakt van paus Franciscus’ interesse in een bezoek aan Noord-Korea. De kardinaal noemt zijn bevestiging van die meldingen een “eerste stap” in de vorm van een “verbale uitdrukking van interesse”.

Volgens de kardinaal zou een bezoek “kunnen bijdragen aan het bewerkstelligen van vrede en denuclearisatie op het Koreaanse schiereiland”. Een bezoek van de paus zou echter niet zonder voorwaarden zijn. “Zodra we serieus beginnen na te denken over de mogelijkheid van een bezoek, moeten verschillende voorwaarden onderzocht worden.”