<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus veilt geschonken Lamborghini voor christenen in Irak

KN Redactie 15 november 2017
image
Paus Franciscus signeert de Lamborghini Huracán die hij cadeau kreeg van de directie van de Italiaanse autofabrikant. (Foto: AP)

Paus Franciscus verkoopt de Lamborghini Huracán die hij woensdag cadeau kreeg van de directie van de Italiaanse autofabrikant Automobili Lamborghini S.p.A.

Deze Lamborghini Huracán is speciaal voor de paus in het wit gespoten met goudgele strepen over de motorkap en het dak en langs de ramen.

Kerk in Nood

De opbrengst van de verkoop van de luxe sportwagen komt ten goede aan het project wederopbouw van de Nineve Vlakte in Irak van Kerk in Nood, dat de terugkeer van christenen naar de regio wil garanderen door de wederopbouw van huizen, bedrijven, instellingen en kerken.

De persafdeling van het Vaticaan zegt dat het doel van het project is om voor Islamitische Staat gevluchte christelijke Irakezen in de gelegenheid te stellen terug te keren “naar hun wortels en hun waardigheid te herstellen”.

Gemeenschap Johannes XXIII

Ook de Gemeenschap Johannes XXIII krijgt een deel van de verkoopopbrengst van de Lamborghini. Deze gemeenschap bestaat in 2018 vijftig jaar. Het geld gaat naar het project Casa Papa Francesco (Huis Paus Franciscus) voor vrouwen die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel en prostitutie.

Daarnaast krijgen twee Italiaanse organisaties geld van de veilingopbrengst van de luxe sportwagen voor projecten in Afrika, die vooral gericht zijn op vrouwen en kinderen.

Sotheby’s

Deze door de paus gezegende en gesigneerde Lamborghini Huracán zal geveild worden door het internationale veilinghuis Sotheby’s.

De verwachting is dat deze speciale Lamborghini veel meer zal opbrengen dan de 183.000 euro die een standaardmodel van de Huracán kost.