fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus verrast bruiloftsgasten

KN Redactie 18 juli 2018
image
Foto: (CNA)

Bruiloftsgasten van Zwitserse gardist Luca Schafer en Letícia Vera geloofden zaterdag hun ogen niet: niemand minder dan paus Franciscus zelf kwam het huwelijk van het koppel inzegenen.

 

Kort ervoor was het de priester en landgenoot van de Braziliaanse bruid die raar stond te kijken in de sacristie. “Kijk eens wie er bij verrassing komt!”, twitterde pater Renato Dos Santos. “Paus Franciscus verrast altijd!”

Alleen bruidspaar op de hoogte 

Het huwelijk tussen de pauselijk beveiliger en voormalige Vaticaanse medewerkster vond plaats in een kapelletje in de Vaticaanse tuinen, vlakbij de Sint Pieter. Alleen het bruidspaar was op de hoogte van het voornemen van de paus het huwelijk in te zegenen. Ook pater Dos Santos, die zou concelebreren, was niet op de hoogte. “Ik had nooit van mijn leven verwacht de paus in de sacristie aan te treffen”, zei de verbaasde priester tegen Vatican News.

De bruiloftsgasten waren volgens hem zo verrast dat ze zich afvroegen of het wel echt paus Franciscus was. Het was overigens niet voor het eerst dat de paus in het Vaticaan een huwelijk inzegende. In september 2014 verbond hij twintig bruidsparen in de echt in de Sint-Pieter en in juli 2016 deed hij dat met een doof huwelijkspaar in de kapel van Casa Santa Marta.

‘Een echte parochiepriester’

Volgens pater Dos Santos wil de paus met zijn gebaar laten zien hoezeer het huwelijk hem aan het hart gaat. “De paus houdt erg van dit sacrament dat helpt een gezin te stichten en dat God centraal wil stellen.” In zijn preek stond Franciscus stil bij drie werkwoorden: ‘beginnen’, ‘stoppen’en ‘de reis hervatten’. Al die dingen, zei hij, zijn nodig om het huwelijk ten volle te kunnen beleven. 

Dos Santos zag de paus bij het huwelijk van Schafer en Vera optreden “als een echte parochiepriester”. (KN/CNA)