<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus viert zijn 80ste verjaardag rustig

KN Redactie 17 december 2016
image
De paus heeft zich voorgenomen zijn tachtigste verjaardag zonder bijzondere drukte te vieren. (foto: AP)

Paus Franciscus heeft aangegeven zijn tachtigste verjaardag op zaterdag 17 december rustig te willen vieren, zonder drukte.

Franciscus is van plan zijn verjaardag rustig op zijn werkplek door te brengen, met een normaal werkschema. Er zijn geen publieke evenementen gepland.

Verjaardagswensen

Het Vaticaan heeft wel een speciaal email adres geopend voor verjaardagswensen aan de paus, in verschillende talen. Er is echter geen speciaal Nederlands email adres. Het algemene (Engelse) is PopeFrancis80@vatican.va. (KN/Catholic Culture)

Ruim 50.000 felicitaties

(Update 14 uur) Vaticaniste Elise Harris meldt via Twitter dat paus Franciscus zijn verjaardagsontbijt gebruikt heeft met acht daklozen aan tafel. Hij heeft al meer dan 50.000 felicitaties voor zijn verjaardag per mail ontvangen. De meeste in het Engels, Spaans en Italiaans en ruim 1000 in het Latijn.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.