<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus vraagt gebed voor jarige emeritus-paus Benedictus XVI (89)

KN Redactie 16 april 2016
image
Paus Franciscus met naast hem de Vaticaanse woordvoerder pater Federico Lombardi s.j. (Foto: AP)

Paus Franciscus vraagt gelovigen vandaag speciaal te bidden voor emeritus-paus Benedictus XVI, die vandaag zijn 89e verjaardag viert.

De paus vroeg dat vanochtend aan boord van de vlucht van Rome naar het Griekse eiland Lesbos.

Paus Franciscus bezoekt het Griekse eiland om de aandacht te vestigen op de migranten- en vluchtelingenproblematiek en zijn solidariteit met hen te betonen.

´Nabijheid en gebed´

In zijn boodschap naar de emeritus-paus schrijft Franciscus onder meer dat hij Gods blijvende zegen vraagt vraagt voor emeritus-paus Benedictus’ “kostbare dienst van nabijheid aan en gebed voor de gehele Kerk”.

Ter gelegenheid van zijn 89e verjaardag zal emeritus-paus Benedictus XVI naar alle waarschijnlijkheid vanavond in het Vaticaan een concert bijwonen. (KN/RV)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.