<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus Franciscus: ‘de ergste humanitaire ramp sinds de Tweede Wereldoorlog’

KN Redactie 16 april 2016
image
Paus Franciscus bezoekt vluchtelingen en migranten in een opvangkamp op het Griekse eiland Lesbos. (Foto: AP)

Volgens paus Franciscus is de Europese vluchtelingencrisis “de ergste humanitaire ramp sinds de Tweede Wereldoorlog”.

Dat zei de paus vanochtend tijdens zijn vlucht van Rome naar het Griekse eiland Lesbos, waar hij migranten en vluchtelingen bezoekt.

Solidariteit

Griekenland vangt momenteel ruim 50.000 vluchtelingen op. Het merendeel van de vluchtelingen komt aan op Lesbos, op bootjes vanuit Turkije.

Met zijn bezoek wil de paus de aandacht vestigen op de migranten- en vluchtelingenproblematiek en zijn solidariteit met hen te betonen.

‘Verdriet’

Volgens de paus wordt het bezoek aan Lesbos “gekenmerkt door verdriet”, in tegenstelling tot andere pausreizen die over het algemeen “ontmoetingen van vreugde” zijn.

Dat komt onder meer, zo zei de paus, doordat hij ook een begraafplaats zal bezoeken: de zee.

“Veel mensen zijn verdronken. Ik zeg dit niet uit bitterheid, maar wel zodat uw werk vandaag de gevoelens uitdrukt waarmee ik deze reis onderneem”, aldus de paus tegen de circa vijftig meegereisde journalisten. (KN/RV)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.