fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Pauselijk gezant: Vruchten en vragen rond Medjugorje

KN Redactie 6 april 2017
image
Medjugorje (Foto: Sean MacEntee ccby flickr)

“Immense” geestelijke vruchten en serieuze vragen, dat zijn de twee kanten die een speciale pauselijke gezant heeft gezien na een week in Medjugorje te zijn geweest.

De Poolse aartsbisschop is door paus Franciscus op onderzoek gestuurd naar de pastorale behoeften van zowel de jaarlijkse circa 2,5 miljoen pelgrims als de bewoners. Het betrof geen onderzoek naar de authenticiteit van de vermeende verschijningen, benadrukte Hoser tijdens een persconferentie.

Geen oordeel

Hij wees erop dat een eerdere Vaticaanse commissie zich met die vraag heeft beziggehouden, maar dat er nog geen definitief rapport over is gepubliceerd. “Net als u, verwacht in een definitief besluit van de commissie”, zei hij tegen de aanwezige journalisten. Het onderzoek naar de authenticiteit van de verschijningen kan pas definitief worden afgesloten als de verschijningen stoppen, tenzij aangetoond kan worden dat die niet authentiek zouden zijn.

Geestelijke vruchten

De Poolse aartsbisschop sprak onder meer met de verantwoordelijke bisschop Ratko Peric, de zieners, geestelijken en gelovigen uit de streek.
Ook nam hij notitie van het grote aantal mensen dat geestelijke vruchten heeft ondervonden van een bezoek aan Medjugorje. Het gaat met name om priesterroepingen, aanmoediging tot Eucharistische aanbidding en de nadruk op het sacrament van verzoening. (KN/CWN)