<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Pausreis

‘Belangrijke stap op weg naar genezing’: paus eind juli naar Canada

Selinde van Dijk-Kroesbergen 17 mei 2022
image
Op 1 april ontving paus Franciscus Canadese inheemse delegaties en de Canadese bisschoppen. Hij beloofde toen hen in hun thuisland te bezoeken. Foto: CNS - Vatican Media

Paus Franciscus zal van 24 tot 30 juli de Canadese inheemse bevolking bezoeken. Ook zullen ontmoetingen met vertegenwoordigers van de Canadese regering en de Canadese Kerk op het programma staan.

De Vaticaanse persdienst maakte vrijdag bekend dat de paus tijdens zijn Canadese rondreis drie steden zal aandoen: Edmonton, Quebec en Iqaluit.

In Rome

Ongeveer zes weken geleden bezochten verschillende vertegenwoordigers van inheemse groepen en de Canadese bisschoppen de paus in Rome. De paus had op 28 maart een ontmoeting met de delegaties van Métis en Inuit en op 31 maart met de delegatie van de First Nations.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Vervolgens ontving hij op 1 april alle drie de delegaties samen met vertegenwoordigers van de Canadese bisschoppenconferentie. Tijdens deze laatste ontmoeting beloofde de paus om in de zomer naar Canada af te reizen.

‘Belangrijke stap’

“Het bezoek van de paus zal hem opnieuw een unieke gelegenheid bieden om te luisteren en een dialoog aan te gaan met inheemse volkeren. Hij kan opnieuw zijn oprechte verbondenheid uitdrukken en zich richten op de impact van de kolonisatie en de deelname van de katholieke Kerk aan het kostschoolsysteem”, schreven de Canadese bisschoppen op een speciaal voor dit deze reis gelanceerde website.

Het pausbezoek, zeiden de bisschoppen, zal “een belangrijke stap op weg naar waarheid, begrip en genezing” zijn.

https://www.kn.nl/donaties/

Bronnen: Vatican News, CNS

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.