<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Pausreis

Paus in Thailand: opsteker voor katholieke minderheid

KN Redactie 20 november 2019
image
Paus Franciscus wordt op het vliegveld van Bangkok ontvangen door hoogwaardigheidsbekleders, bisschoppen en een groep kinderen in Thaise klederdracht. Links op de foto zijn nicht, zuster Ana Rosa Sivori, die al jaren in Thailand woont en voor de paus als tolk zal optreden. CNS Photo – Paul Haring

Paus Franciscus is woensdagmiddag gearriveerd in Thailand. Het is het begin van zijn Aziëreis die hem op zaterdag ook naar Japan brengt.

In Thailand wonen minder dan 400.000 katholieken op een totale bevolking van 68 miljoen . Het bezoek van de paus wordt dan ook gezien als een hart onder de riem voor de kleine katholieke gemeenschap.

In een videoboodschap die hij voor zijn reis aan de Thaise katholieken stuurde, zei Franciscus te hopen dat zijn bezoek “hen zou bemoedigen in hun geloof en in de bijdrage die ze leveren aan de hele samenleving”.

Uitrusten

Bij zijn aankomst woensdag op het militaire vliegveld van Bangkok, werd hij verwelkomd door elf kinderen in traditionele kostuums, Thaise hoogwaardigheidsbekleders en de bisschoppen van het land. De paus kreeg er ook een traditionele bloemenkrans opgehangen.

De rest van de dag kan de paus uitrusten van de reis. Een zeldzaamheid voor een paus die normaal gezien vanaf aankomst direct aan zijn programma begint. Hij verblijft in de woning van de pauselijk nuntius voor Thailand.

Nicht als tolk

Donderdag begint het programma met een hele reeks ontmoetingen. Zijn toespraken in Thailand zullen overigens vertaald worden door zijn nicht, zuster Ana Rosa Sivori. De 77-jarige zusters werkt al ruim vijftig jaar als missionaris in Thailand.

Verwacht wordt dat de paus in Thailand zal spreken over thema’s als armoede, klimaatverandering, milieuvervuiling, mensenhandel en sekstoerisme. Volgens onderzoekers is sekstoerisme een van de industrieën die het meeste geld uit het buitenland binnenbrengt. (KN/Crux)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.