fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Pausreis

Paus stelt reis naar Libanon wegens knieproblemen voorlopig uit

Selinde van Dijk-Kroesbergen 10 mei 2022
image
Paus Franciscus verscheen op 5 mei voor het eerst in een rolstoel in het openbaar. Vanwege problemen met zijn knie stelt hij zijn geplande reis naar Libanon uit. Foto: CNS - Guglielmo Mangiapane, Reuters

De Libanese regering liet maandag weten dat paus Franciscus zijn geplande reis naar het land in juni “om gezondheidsredenen” uitstelt. Het Vaticaan heeft dit middels een officiële brief aan Libanon laten weten.

De reis stond gepland voor 12 en 13 juni. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Gescheurde knieband

Paus Franciscus kampt al enkele maanden met pijn aan zijn rechterknie vanwege een gescheurde knieband. Afgelopen donderdag verscheen de 85-jarige paus voor het eerst zittend in een rolstoel in het openbaar.

De behandelend arts heeft Franciscus injecties voorgeschreven die rechtstreeks in zijn knie worden ingespoten. Ook moet hij zijn knie ontzien en zoveel mogelijk zitten.

Het duurde even voordat de paus akkoord gaf voor de injecties. Eerder hoopte hij de pijn nog te kunnen bestrijden met ijs en gewone pijnstillers.

Niet officieel

In april zei de president Michel Aoun van Libanon dat de paus in juni naar zijn land zou afreizen. Vaticaans woordvoerder Matteo Bruni zei hierop dat de reis als “een mogelijkheid wordt onderzocht” – tot een officiële Vaticaanse bevestiging van de reis kwam het tot nog toe niet.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Afrikareis paus

In de agenda van de paus staat van 2 tot 7 juli een bezoek aan de Democratische Republiek Congo en Zuid-Soedan. Of deze reis wel door kan gaan is nog niet bekend.

Bronnen: CNA en CNS