<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Pausreis

Pausreis naar Hongarije en Slowakije is ‘extreem goed nieuws’

Catholic News Agency 6 juli 2021
image
De Hongaarse kardinaal Péter Erdő Foto: CNS photo - Hongaarse bisschoppenconferentie

Kerkleiders in Hongarije en Slowakije zien uit naar het pausbezoek aan beide landen in september. De paus bevestigde zondag na het angelusgebed dat hij beide landen zal bezoeken.

Kardinaal Péter Erdő van Esztergom-Boedapest zegt dat Hongaarse katholieken uitkijken naar het pausbezoek. “De katholieke gemeenschap wacht met grote vreugde en liefde op de komst van de Heilige Vader. We bidden dat zijn bezoek een teken van hoop mag zijn, en een nieuw begin na het einde van de pandemie”, aldus Erdő.

Eucharistisch Congres

De paus bevestigde zondag dat hij op 12 september af zal reizen naar Boedapest om daar de slotmis van het 52e Internationale Eucharistische Congres te vieren. Franciscus zei dat hij na de Mis zal vertrekken naar de Slowaakse steden Bratislava, Prešov, Košice en Šaštin, waar hij tussen 12 en 15 september zal verblijven.

https://www.kn.nl/abonnementen/

‘Extreem goed nieuws’

Voor aartsbisschop Stanislav Zvolenský, voorzitter van de Slowaakse bisschoppenconferentie is het bezoek van de paus “extreem goed nieuws”.

“Ik kijk er erg naar uit. Ik denk dat velen van ons op dit moment erg blij zijn om terug te gaan naar de gedachtenis van het bezoek van paus Johannes Paulus II”, zei hij, verwijzend naar diens bezoek in 1995. “En nu kunnen we opnieuw zeggen dat de opvolger van de apostelen, paus Franciscus, naar Slowakije komt.”

62 procent katholieken

Hongarije telt 9,8 miljoen inwoners, waarvan ruim de helft (62 procent) katholiek is. Slowakije heeft 5,5 miljoen inwoners, waarvan ook zo’n 62 procent katholiek is.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.