fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Peru: 750.000 mensen lopen pro-life mars

KN Redactie 16 maart 2016
image
Screenshot: YouTube.com - Marcha por la Vida

In de Peruaanse hoofdstad Lima hebben zaterdag 750.000 meegelopen in een Mars voor het Leven.

De menigte was op de been om zich uit te spreken voor het leven van de conceptie tot de natuurlijke dood.

‘Abortus is geen recht; het is moord’

De aartsbisschop van Lima, kardinaal Juan Luis Cipriani Thorne, riep de menigte op te bidden voor het gezin en voor iedere vrouw die “om een of andere reden in een moment van zwakte” voor abortus koos. Daarvoor is altijd vergeving nodig, voegde hij toe.

De kardinaal benadrukte dat “we hen niet eenvoudig gemakkelijk kunnen laten zeggen dat abortus een recht is. Het is geen recht; het is moord”.

Zegen paus Franciscus

Kardinaal Cipriani zei dat paus Franciscus zijn zegen heeft gegeven voor de Mars toen de twee elkaar op 4 maart in Rome ontmoeten.

Cipriani toonde de paus een poster van de Mars, en de paus gaf zijn zegen en wenste hun toe dat de Mars even succesvol zou zijn als in 2015.

‘Mensen van vrede’

“Wij zijn mensen van vrede, wij zijn tolerante mensen, wij zouden willen dat de hele wereld die vrijheid van meningsuiting had”, aldus de kardinaal.

Leven, waardigheid vrouw en gezin

“En dus hebben we ons vandaag op die manier uitgedrukt, het is in werkelijkheidheid de jeugd die ons zoveel hoop geeft, jullie kunnen echt verandering tot stand brengen.”

Bij de Mars werd een concert gehouden waarin de aandacht lag op het belang het leven, de waardigheid van vrouwen en het gezin te beschermen.

Deelnemers

Aan de Mars namen naast katholieken ook christenen uit andere geloofsgemeenschappen deel. Naast jongeren waren er zwangere vrouwen, jonge gezinnen, ouderen en mensen met een handicap.

Jonge Zusters

Rond de Mars was ook een optreden gepland van de uit jonge zusters bestaande band Siervas (‘Dienaressen’). Zij brachten onder meer een ‘Hymne voor het leven’. (CNA/Facebook.com/SiervasMusica)

Himno por la vida

Este sábado 12 de marzo estaremos participando de la Marcha por la vida 2016, estamos muy contentas de haber recibido la invitación para ser parte del evento pro-vida más grande de Latinoamérica!Los esperamos a todos ahí. ¡No faltes! te necesitamos para defender juntos #NuestroPrimerDerecho.Les compartimos un pequeño video de la jornada de voluntarios de la #MarchaPorLaVida.

Geplaatst door Siervas op donderdag 10 maart 2016