<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Politiek

Christelijke partijen stellen Kamervragen over geloofsvervolging

KN Redactie 9 mei 2019
image
Martijn van Helvert (Foto: CDA)

CDA-Kamerleden Martijn van Helvert en Pieter Omtzigt hebben, samen met de ChristenUnie en SGP, Kamervragen ingediend naar aanleiding van het recente Britse rapport over christenvervolging. Ook roepen zij op tot het organiseren van een internationale topconferentie over geloofsvrijheid.

Uit het rapport dat de Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt liet opstellen, bleek dat één op de drie mensen wereldwijd te maken heeft met geloofsvervolging, waarvan christenen de overgrote meerderheid (80 procent) vormen.

CDA’ers Van Helvert en Omtzigt vragen aan minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken te reageren op de conclusies van het Britse rapport. Ook willen zij weten of hij het eens met zijn Britse ambtsgenoot wanneer die stelt “dat politieke correctheid heeft bijgedragen aan het relativeren van wereldwijde christenvervolging”.

‘Artikel 18 Top’

Verder bepleiten Van Helvert en Omtzigt het organiseren van een internationale ‘Artikel 18 Top’, verwijzend naar het artikel van de Universele verklaring van de rechten van de mens waarin de godsdienstvrijheid vastgelegd is. De CDA-kamerleden vinden dat bij zo’n top niet “politieke correctheid” leidend mag zijn, “maar de wens om vervolgde christenen en andere gelovigen te helpen en vervolging te voorkomen”.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.