<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Politiek

Door de paus gezegende icoon ‘op bezoek’ in Tweede Kamer

KN Redactie 27 juni 2019
image
Mgr. Ad van Luyn draagt de icoon het gebouw van de Tweede Kamer binnen. (Foto: Dirk Hol)

Een icoon van de Heilige Familie heeft gisteren een tijdelijk plekje gekregen in de gebedsruimte van de Tweede Kamer in Den Haag. De door de paus gezegende beeltenis van Jezus, Maria en Jozef reist de wereld rond om parlementariërs bewust te maken van het belang van huwelijk en gezin.

De rondreizende icoon is een initiatief van het International Catholic Legislators Network (ICLN), een niet-partijgebonden netwerk van katholieke politici dat zich inzet voor onder meer gezinskwesties, medische ethiek en religieuze vrijheid.

Op weg naar Fatima

In augustus 2018 zegende paus Franciscus de icoon tijdens een ICLN-bijeenkomst in Rome. Daarna deed de afbeelding diverse parlementen aan in Afrika, Europa en Latijns-Amerika, alsmede het Amerikaanse congres en het Europarlement.

Na Den Haag staan nog Boedapest en Madrid op het reisschema van de Heilige Familie, om in augustus te eindigen op een ICLN-bijeenkomst in Fatima, Portugal.

Plechtigheid

De icoon werd in Den Haag verwelkomd met een plechtige eucharistieviering in de Antonius van Padua-kapel, met als celebranten onder anderen voormalig bisschop van Rotterdam Ad van Luyn en vicaris Ad van der Helm.

Daarna werd de icoon overgebracht naar de gebedsruimte van de Tweede Kamer. Bij de plechtigheid waren ook ICLN-secretaris-generaal Christiaan Alting von Geusau en CDA-Kamerlid Martijn van Helvert aanwezig.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.