<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Politiek

Martijn van Helvert stelt zich ook kandidaat lijsttrekker CDA

Sanne Gerrits 25 juni 2020
image
Martijn van Helvert Foto: CDA

Martijn van Helvert stelt zich ook verkiesbaar voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Naast Hugo de Jonge en Mona Keijzer is hij nu de derde kandidaat.

Het CDA-kamerlid uit Limburg wil dat er wat te kiezen valt voor de CDA-leden en dan ook niet alleen uit de Randstad. “Ik wil de Randstad en de regio verbinden”, zegt Van Helvert, woonachtig in Sittard, tegen het Algemeen Dagblad.

Katholiek

Van Helvert is net als Keijzer een katholieke CDA’er. Hij bevindt zich net als zij meer aan de conservatieve kant van het CDA. Politieke analisten denken dat zijn kandidaatstelling De Jonge juist in de kaart kan spelen omdat hij vooral stemmen bij Mona Keijzer weg kan trekken.

De nieuwe lijsttrekkerskandidaat denkt juist “de verschillende stromingen binnen de partij te kunnen verenigen”. Hij noemt zichzelf tegenover AD een “christendemocraat in hart en nieren”.

Strategisch

Als Van Helvert lijsttrekker wordt, blijft hij in de Tweede Kamer. Voor hem is Wopke Hoekstra als “goede en degelijke bestuurder” de premierskandidaat.

“Ik hou ook enorm van campagnevoeren. Ik verheug me er enorm op om door het land te crossen en met kiezers te praten.” Volgens politiek analist Arjan Noorlander van de NOS is zijn verkiesbaarstelling strategisch handig, omdat Van Helvert werkt aan naamsbekendheid.

De leden van het CDA stemmen tussen 6 en 9 juli voor hun nieuwe lijsttrekker.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.