<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Premier Rutte bezoekt paus Franciscus

KN Redactie 15 juni 2016
image
Premier Mark Rutte begroet paus Franciscus in het Vaticaan.

Paus Franciscus heeft vandaag premier Rutte in audiëntie ontvangen.

Na afloop van hun ontmoeting sprak Rutte met de Vaticaanse staatssecretaris, kardinaal Pietro Parolin, en met de Vaticaanse ‘minister van Buitenlandse Zaken’, aartsbisschop Paul Gallagher.

‘Het fenomeen migratie’

De partijen spraken volgens de Vaticaanse persdienst over “vraagstukken van gemeenschappelijk belang zoals het fenomeen migratie, en overwogen verscheidene zaken van een internationaal karakter”.

Mark Rutte lid van PKN

De 49-jarige Rutte, die sinds 2010 premier is, is lid van de Protestantse Kerk in Nederland.

Na de audiëntie twitterde de premier dat het een “bijzondere ontmoeting” was en dat paus Franciscus veel mensen inspireert “met zijn boodschap van hoop en verzoening”.

Koningin Máxima bij paus Franciscus

Recent nog bezochten koning Willem-Alexander en koningin Máxima paus Franciscus. In januari was de neef van de koning, prins Jaime de Bourbon de Parme, met zijn vrouw prinses Viktoria bij de paus.

De katholieke prins Jaime, wiens vrouw in mei beviel van hun tweede dochtertje, is ambassadeur van Nederland bij de Heilige Stoel. (CC)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.