fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Priester geschorst na slaan baby

KN Redactie 24 juni 2018
image
(Foto: Screenshot) Priester Jacques LaCroix tijdens het doopritueel.

Een 89-jarige priester in Frankrijk is geschorst, omdat hij tijdens een doopritueel een huilende baby een tik heeft gegeven. 

Op de video is te zien hoe jonge ouders hun kind uit de buurt van priester Jacques LaCroix halen, nadat hij de baby een klap heeft gegeven. Voordat de priester de controle verliest, vraagt hij herhaaldelijk aan het kind om te “kalmeren” en “stil te zijn”.

Verontschuldigingen 

In een interview met France Info zei de priester: “Het kind huilde en ik moest zijn hoofd draaien, zodat ik het water over hem kon gieten. Ik zei ‘wees stil’, maar hij wilde niet kalmeren.” Hij voegde eraan toe: “Ik heb mijn verontschuldigingen aan het gezin aangeboden. Ik ben nu mijn bediening aan het afronden, het was mijn laatste doop. Aan alles komt een eind.”

Geen excuus

“Dat de priester zijn zelfbeheersing verloor, kan worden toegeschreven aan de vermoeidheid van de oudere man, maar dat is geen excuus”, meldde het bisdom van Meaux in een verklaring.

Gedwongen pensioen

De priester gaat nu ‘gedwongen’ met pensioen te gaan en zal niet langer doopfeesten of bruiloften kunnen vieren. Bisschop Jean-Yves Nahmias van het bisdom Meaux zei dat de ouders de verontschuldiging van de priester hebben aanvaard en dat ze blij zijn dat het kind nu is gedoopt. (Crux Now) 

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.