fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Programma paus kersttijd bekend gemaakt

KN Redactie 16 december 2019
image
Paus Franciscus knielt neer in gebed tijdens de kerstnachtmis van 2018. CNS Photo - Paul Haring

Het Vaticaan heeft het programma van paus Franciscus tijdens de kersttijd bekend gemaakt.

Op 24 december, kerstavond, celebreert paus Franciscus om 21.30 uur de Mis in de Sint-Pieter.

De dag erna spreekt hij, zoals altijd op Eerste Kerstdag, om 12.00 uur de zegen Urbi et Orbi, voor de stad en de wereld, uit.

Oud & Nieuw

Op Oudejaarsdag gaat hij om 17.00 uur voor in de vespersviering in de Sint-Pieter. Aan het eind daarvan zal het Te Deum klinken om God te danken voor het afgelopen jaar.

Op 1 januari viert Franciscus om 10.00 de Mis in de Sint-Pieter op het hoogfeest van Heilige Maria, Moeder van God. Die dag is het ook Wereldgebedsdag voor de Vrede.

Hoogfeesten

De maandag daarna, 6 januari, celebreert de paus om 10.00 uur de Mis in de Sint-Pieter op het hoogfeest van de Openbaring des Heren.

Op zondag 12 januari is het hoogfeest van de Doop van de Heer. Die dag zal paus Franciscus, zoals elk jaar, een aantal kinderen dopen in de Sixtijnse kapel. Meestal zijn het kinderen van Vaticaanse medewerkers die deze eer te beurt valt.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.