fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Protestanten geven katholieken Mariabeeld

KN Redactie 23 juni 2016
image
Foto: Helena ccby flickr.com

Een protestantse gemeente in het Duitse Neurenberg heeft een katholieke gemeenschap een Mariabeeld geschonken als compensatie van een diefstal, meldt KNA.

Twee weken geleden werd een Mariabeeld gestolen uit de kapel van het katholieke Caritas-Pirckheimer-Haus in Neurenberg. Een naburige evangelisch-gereformeerde gemeente schonk daarop afgelopen week een Mariabeeld. Het stenen beeld werd door een van de gemeenteleden aan pastoor Dieter Krabbe overhandigd. De gereformeerde gemeente kon zelf niets met het beeld en vond het een mooi oecumenisch gebaar.

Eerder aangeboden

Enkele weken voor de diefstal was de leiding van het vormingshuis door de gereformeerde gemeente het 250 kilo wegende beeld aangeboden. De gemeente besloot het te schenken nadat bekend geworden was dat uit de kapel een kostbare replica van een oude Madonna was ontvreemd.

Onderdak

Het gebaar is dankbaar ontvangen en getuigt van de uitstekende verstandhouding tussen de geloofsgemeenschappen. Eerder bood de katholieke Sankt Klarakerk onderdak aan de protestantse gemeenschap nadat haar 14e eeuwse kerkgebouw in 2014 door brand werd verwoest.

Het onderzoek naar de diefstal gaat overigens gewoon door. (KN/KNA)