<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Recordaantal kerkverlaters Noorse staatskerk

KN Redactie 6 september 2016
image
Foto: Kate (deedsofthedanes) ccby flickr.com

De Lutherse staatskerk van Noorwegen heeft alleen al in augustus 25.000 leden verloren.

Het recordaantal kerkverlaters wordt verklaard door de mogelijkheid het kerklidmaatschap online aan te gaan of te beëindigen. Naast de 25.000 kerkverlatingen traden 1200 mensen toe.

Nooit zo massaal

Het ledental van de Noorse Kerk daalt al decennia gestaag, maar was nog nooit zo massaal. Tot de introductie van de elektronische uitschrijving per 1 augustus beëindigden 8.588 mensen hun kerklidmaatschap.
In een verklaring zegt de leiding van de staatskerk geen spijt te hebben van de nieuwe mogelijkheid. Zij wijst erop dat dit een goede gelegenheid is de ledenlijst op te schonen. Ruwweg driekwart van de Noorse bevolking is lid van de Lutherse staatskerk. 3% is katholiek.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.