fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Redde footballplayer Tebow een leven met gebed?

KN Redactie 30 juni 2016
image
Tim Tebow tijdens gebed vlak voor aanvang van een wedstrijd. Dit gebaar wordt inmiddels 'Tebowing' genoemd. (Foto: AP)

Ooggetuigen zijn ervan overtuigd dat de Amerikaanse football-speler Tim Tebow door zijn gebed een oudere man het leven heeft gered.

Vruchteloze pogingen

Tijdens vluchtnummer 1772 van Atalanta naar Phoenix werd afgelopen maandag een oudere passagier onwel, vermoedelijk door hartproblemen. Inspanningen door medepassagiers en boordpersoneel om de man te reanimeren leken vruchteloos. Voor meer dan een uur was geen hartslag voelbaar.

Hele vliegtuig bad

Volgens een ooggetuige, Richard V. Gotti, veranderde de situatie toen Tim Tebow, die ook aan boord was, ging staan en “met het hele gedeelte van het vliegtuig” begon te bidden voor de man. Toen het toestel landde, was er weer een hartslag. Het verhaal is tegenover ABC-verslaggever Jeffrey Cook bevestigd door zowel de agent van Tebow als door Delta Airlines.

Gotti beschreef het voorval op zijn facebookpagina.

“Ik wil dit verhaal delen! Ik was aan boord van Delta Airlines vluchtnummer 1772 van Atlanta, Georgia, naar Phoenix, Arizona, toen er zich een medisch noodgeval voordeed. Een oudere heer leek hartproblemen te krijgen en raakte bewusteloos. Ik zag vreemdelingen van over de hele wereld en van elke etniciteit langer dan een uur te hulp schieten voor deze man! Of het nu hartmassage, intraveneuze medicatie, mond-op-mondbeademing of gebed, iedereen hielp. Ik hoorde schok na schok van de defibrillator, maar er kwam geen hartslag. Niemand gaf op. Niemand gaf op. Ik zag mensen bidden en deze man opdragen aan de Heer op een manier die ik nooit eerder heb gezien. Het cabinepersoneel van Delta Airlines was fantastisch. Zij handelden snel en professioneel. Toen, plotseling, zag ik een knaap door het middenpad lopen. Dat was Tim Tebow. Hij stelde zich voor aan de familie die op zijn schouders huilde. Ik zag hoe Tim met het hele deel van het vliegtuig bad voor deze man. Hij richtte zich tot God in deze moeilijke situatie. Het toestel landde in Phoenix en dat was voor het eerst dat zij een hartslag kregen! Vertel dit aan je vrienden! Bid voor deze man en zijn gezin en dank ook God dat we nog steeds gelovige mensen hebben die zich in tijden van nood tot de Heer richten!”

Bekende pro-lifer

Tebow is een bekende pro-lifer en steekt zijn christelijke geloofsovertuiging niet onder stoelen of banken. Toen zijn moeder zwanger van hem was adviseerde haar arts om haar kind te aborteren. Hij verscheen in 2010 met zijn moeder in een pro-lifecommercial die werd uitgezonden tijdens de Super Bowl, de jaarlijkse American Footballfinale.