fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Relieken ouders Theresia van Lisieux in Nederland en België

KN Redactie 11 september 2017
image
Zélie en Louis Martin (Foto: http://www.louisandzeliemartin.org)

De relieken van de in 2015 heilig verklaarde ouders van Theresia van Lisieux, Louis en Zélie, bezoeken eind deze week Nederland en België.

Gent

De relieken van de heilige Louis (1823-1894) en Zélie (1831-1877) Martin worden vrijdagmiddag 15 september om 14:00 uur verwelkomd in het karmelietenklooster aan de Brugstraat 46 in Gent. Na duiding is er verering van de relieken en biechtgelegenheid.
Om 15:30 uur zal mevrouw Marleen Caers ocds een conferentie houden over Louis en Zélie als voorsprekers voor het gezin. Aansluitend is opnieuw gelegenheid tot verering of koffiepauze. Om 17:00 uur is er een Eucharistieviering met bisschop Luc Van Looy als hoofdcelebrant.
Info: 09/22 55 787, info@karmel-gent.be

‘s Hertogenbosch

De relieken reizen vervolgens door naar het Sint-Janscentrum aan de Papenhulst 4 in Den Bosch waar het schrijn rond 21.30 uur aankomt. Er is gelegenheid om tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag deel te nemen aan de doorlopende nachtelijke aanbidding van het Allerheiligste en om de relieken te vereren.
Er is parkeergelegenheid bij het Sint-Janscentrum. Voor de praktische informatie: tel nr. 073-6132000.
Op zaterdag is het Sint-Janscentrum de hele dag geopend voor aanbidding, biecht, ontmoeting met seminaristen en met Blauwe Zusters. Ook is er de gehele dag gelegenheid tot aankoop van nieuwe en tweedehands boeken.
’s Middags geven Wim en Annette Peeters getuigenis over het thema ‘Liefde en lijden, de kracht van het sacrament van het huwelijk in moeilijke omstandigheden’.
Voor de kinderen en tieners zijn er aparte programma’s.
’s Avonds houdt André Dieduksman een jongerenprogramma over ‘Léonie Martin, een tegendraadse heilige? De moeilijke dochter van Louis en Zélie Martin’
Voor de ouders is er gelegenheid voor een gezellig samenzijn.
Klik hier voor een uitgebreid programma.

 Scherpenheuvel

Het reliekschrijn gaat daarna naar het Belgische Mariabedevaartsoord Scherpenheuvel waar zondag vanaf 10:30 uur het Feest van de Gezinnen plaatsvindt in de Mariahal en gelegenheid is om de relieken van Louis en Zélie Martin te vereren.
Om 11:00 uur is er een H. Mis met kardinaal Jozef de Kesel als hoofdcelebrant met aansluitend picknick en infomarkt.
’s Middags is houdt de kardinaal conferenties en geven Joris en Veerle Abts, ouders van zes kinderen, getuigenis over ouderschap en (geloofs)opvoeding. Voor kinderen is een apart programma.
Om 16:00 uur wordt de Nederlandse vertaling van de standaardbiografie over de HH. Louis en Zélie Martin gepresenteerd. ‘Louis en Zélie Martin. Heiligheid in het dagelijks leven’ van Hélène Mongin wordt uitgegeven door uitgeverij Betsaida.
Aansluitend is Eucharistische aanbidding, hernieuwing huwelijksbeloften en zegening, met aparte zegen voor de kinderen in de moederschoot en verering van de relieken.
Voor een uitgebreid programma klik hier.