<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Ruim half miljoen inschrijvingen voor de WJD

KN Redactie 5 juli 2016
image
Jongeren tijdens de laatste editie van de Wereldjongerendagen in Rio de Janeiro (Foto: AP)

Op 26 juli gaan de Wereldjongerendagen (WJD) in Krakau van start. Op 30 juni hadden zich al 562.640 pelgrims aangemeld voor de grootste jongerenontmoeting ter wereld.

Dat meldt de Poolse WJD-organisatie in een persbericht.

Polen grootste groep

De jongeren komen uit “187 geografische gebieden”, zo schrijft de organisatie . Voor de eerste keer in de WJD-geschiedenis nemen ook pelgrims uit Kosovo, Bangladesh, Gibraltar, Palestina, Réunion, Myanmar en Zuid Soedan deel aan de Wereldjongerendagen.

De grootste groep pelgrims komt uit gastland Polen zelf, gevolgd door Italianen en Fransen.

Nederland

Inmiddels hebben ook achthonderd bisschoppen, 47 kardinalen en meer dan 10.000 priesters zich aangemeld. Eerder meldde het Secretariaat van de Rooms-katholieke Kerk Nederland al dat er vanuit Nederland negenhonderd mensen deelnemen aan de WJD in Krakau, waaronder ook vijf bisschoppen: Mgr. Mutsaerts, Mgr. Van den Hende, Mgr. Hendriks, Mgr. De Jong en Mgr. Woorts.

De inschrijving voor grote groepen is nu gesloten. Ook aanmelding voor de voorafgaande Days in the Diocese, waarbij pelgrims te gast zijn in Poolse bisdommen, is niet meer mogelijk.

Last minute-optie

Alleen individuele pelgrims en kleine groepen tot 150 deelnemers kunnen zich nog tot 22 juli voor de WJD zelf inschrijven via het speciale last minute registratiesysteem. De WJD-organisatie in Polen verwacht dat een groot aantal pelgrims nog van die optie gebruik zal maken. (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.