fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Ruim tienduizend handtekeningen tegen onderdrukking van christenen in Turkije

KN Redactie 1 juli 2016
image
De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. (Foto: AP)

De Tweede Kamer heeft dinsdag een petitie met ruim tienduizend handtekeningen in ontvangst genomen waarin gepleit wordt voor het stoppen van de onderdrukking van christenen in Turkije.

De petitie werd in ontvangst genomen door de leden van de vaste Kamercommissie van Buitenlandse Zaken.

Discriminatie

De petitie was een initiatief van mensenrechtenorganisatie Jubilee Campaign, die opkomt voor de rechten van hen die te maken krijgen met discriminatie op religieuze gronden, waar ook ter wereld.

De ChristenUnie en de SGP ondersteunden het initiatief van Jubilee Campaing op de website actietegenonrecht.nl.

Teruggave van kerken

In de petitie, gericht aan de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, via de Turkse ambassadeur in Nederland, roept Jubilee Campaing op tot de teruggave van zes kerken in Diyarbakir die door president Erdogan tot staatseigendom werden verklaard.

Dat is volgens de Turkse overheid gebeurd om zo de gebouwen beter te kunnen beschermen.

Vragen

CDA-Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt en Raymond Knops stelden naar aanleiding van deze onteigening door de Turkse staat vragen aan minister Koenders van Buitenlandse Zaken.

De Turkse ambassade in Nederland heeft de Tweede Kamer gemeld dat de inhoud van de petitie niet klopt, meldt het Reformatorisch Dagblad. (KN/RD)


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21