fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Russische christenen willen dat Poetin antiterreurwet afwijst

KN Redactie 4 juli 2016
image
President Vladimir Poetin (Foto: AP)

Christenen in Rusland hebben president Vladimir Poetin gevraagd een nieuwe antiterreurwet af te wijzen. Die legt volgens hen ernstige beperkingen op aan de godsdienstvrijheid.

Het door beide kamers van het Russische parlement aangenomen pakket maatregelen verbiedt volgens berichten alle missionaire activiteiten in woonwijken, meldt de Christian Post.

Geloof delen

Gelovigen die hun geloof met anderen willen delen, ook op het internet, moeten daarvoor documenten van een religieuze vereniging bezitten, schrijft de Adventist Review, een blad van de zevendedagsadventisten. Ook zouden geen religieuze bijeenkomsten in woningen mogen worden gehouden.

Boete

Russen die de wet overtreden, hangt een boete van 75 tot 765 Amerikaanse dollar boven het hoofd, of ruim 15.000 dollar in het geval van een organisatie. Buitenlanders zouden bij overtreding van de wet Rusland uitgezet kunnen worden, aldus het blad.

Verwacht wordt dat de wet, die zich klaarblijkelijk op andere godsdiensten dan het oosters-orthodoxe christendom richt, in 2018 van kracht wordt indien Poetin er zijn handtekening onder zet.

Ongeveer 70% van alle inwoners van Rusland beschouwt zichzelf als oosters-orthodox christen. (CP)