<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Sacre Coeur kleurt rood tegen christenvervolging

KN Redactie 10 oktober 2017
image
Sacre Coeur. (Foto: Abir Anwar ccby flickr.com)

De Parijse Heilig Hartbasiliek staat donderdagavond in rood schijnwerperlicht om daarmee aandacht te vestigen op christenvervolging.

Eerder baadden de Romeinse Trevi-fontein, de Westminster Abbey en het Christusbeeld van Rio de Janeiro in rood licht.

Het rood belichten van de beroemde Sacre Coeur op Montmartre is het hoogtepunt van de actie ’24 uur voor de godsdienstvrijheid’ die donderdagmorgen met een Heilige Mis begint. ’s Middags vindt er een publiek debat plaats op het kerkplein en ’s avonds begint de schijnwerperactie. Tegelijkertijd begint een gebedswake “voor ieder die niet vrij zijn geloof kan beleven”.
De basiliek blijft de hele nacht open voor aanbidding van het Allerheiligste, aldus de Franse KIN-directeur Marc Fromager. (KN/KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.