fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Salesianen hoopvol over vrijlating in Jemen ontvoerde priester

KN Redactie 9 maart 2016
image
Het klooster waar vier zusters werden vermoord en pater Tom Uzhunnalil werd ontvoerd. (Foto: AP)

De orde van de salesianen blijft hoopvol over de zaak van de priester die in Jemen ontvoerd werd. Pater Uzhunnalil werd meegenomen tijdens de aanval waarbij vier zusters werden vermoord.

Wel lijken er moeilijke onderhandelingen te komen over een eventuele vrijlating van pater Tom Uzhunnalil, meldt CNA.

Missionarissen van Naastenliefde vermoord

De priester werd op 4 maart ontvoerd bij de aanval op een klooster en verzorgingshuis in Jemen.

Daarbij kwamen vier zusters Missionarissen van Naastenliefde om het leven. De paus omschreef hen zondag als “de martelaren van vandaag”.

Naast de zusters kwamen volgens berichten twee stafleden en acht bewoners van het verzorgingshuis en een bewaker om het leven.

Aan het bidden in de kapel

De Indiase pater Uzhunnalil was op het moment van de aanval aan het bidden in de kloosterkapel. De aanvallers ontvoerden hem. Hij verbleef in het klooster omdat bij een eerdere aanval zijn kerk in Aden in vlammen was opgegaan.

Het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde dat de priester is meegenomen naar een onbekende locatie.

Een van de Indiase zusters

Onduidelijk is hoe het met een van de Indiase zusters van de communiteit is. volgens het ministerie was zij ook ontvoerd, maar latere berichten wezen erop dat de zuster gelokaliseerd en veilig was.

‘Moeilijk te zien’

Het plaatsvervangend hoofd van de salesianen, pater Francesco Cereda, zei tegen CNA dat “het moeilijk te zien is waarom ze pater Tom gevangen namen”, in plaats van hem net als de anderen te doden.

Hij suggereerde dat de nationaliteit van de priester een rol zou kunnen spelen, omdat hij net als de oorspronkelijk ook als ontvoerd opgegeven zuster uit India afkomstig is.

‘Iedere kans op de vrijlating’

Pater Cereda zei dat “wij vertrouwen dat er iedere kans is op de vrijlating” van de ontvoerde priester.

Hij voegde toe dat de Indiase regering via het ministerie van Buitenlandse Zaken betrokken is bij pogingen uit te vinden waar pater Uzhunnalil zich bevindt.