fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Samenleving

Prolife-gebedsdag in Den Haag trekt ondanks boerenprotesten 160 mensen

Sanne Gerrits 3 oktober 2019
image
De prolifers trekken door Den Haag tijdens de prolife-gebedsdag op 1 oktober 2019 Foto: Zuster Sterre

De jaarlijkse prolife-gebedsdag in Den Haag heeft 160 mensen getrokken. Onder leiding van mgr. Everard de Jong hebben de deelnemers gebeden voor bescherming van het ongeboren leven en een petitie aan kamerleden aangeboden. Ook praatten zij met omstanders.

Blauwe Zuster Sterre was één van de deelnemers aan de gebedsdag. Ondanks de protestacties van boeren die alle toegangswegen blokkeerden voor hun eigen zaak, kwam zij met een bus deelnemers vanuit Limburg op het Plein in Den Haag aan. Allereerst om te bidden voor bescherming van het ongeboren leven.

Daarnaast hebben de deelnemers een petitie aan de Tweede Kamer aangeboden. Ook dit jaar kwam SGP-voorman Kees van der Staaij hun een hart onder de riem steken. “We vroegen om betere hulp aan vrouwen in nood en een eerlijk advies voor deze vrouwen, iets wat ze in abortusklinieken niet krijgen”, aldus zuster Sterre.

Nieuwe generatie meer prolife

Zuster Sterre: “We hebben ook folders uitgedeeld en zijn het gesprek aangegaan met omstanders. Hele schoolklassen kwamen er voorbij. Wat mij opviel, was dat de nieuwe generatie veel meer prolife is dan de oude generatie. Een hoopvol teken.”

Natuurlijk kunnen mensen ook vanuit huis bidden voor het ongeboren leven. Is zo’n dag als deze echt nodig? Zuster Sterre vindt van wel: “Je komt sámen op voor het leven. Sámen probeer je een cultuur van leven te creëren. Er is een tijd van bidden en van werken.”

Opkomen voor kwetsbaren

Zuster Sterre: “Als katholiek moet je voor het leven en de meest kwetsbaren opkomen. Drie schoolklassen per dag worden er aan kinderen geaborteerd. Als zuster voel ik de roeping om op te komen voor de meest kwetsbaren.”

Om vrouwen die een abortus hebben ondergaan beter te kunnen helpen, zal zuster Sterre samen met een team specialisten volgend jaar meedoen met de opstart in Nederland van ‘Project Rachels Vineyard’. Project Rachels Vineyard is een hulpconcept dat voor deze doelgroep in de Verenigde Staten is ontwikkeld.

Meer informatie over dit project vindt u hier