<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Schönborn: ‘Spaar Europa voor islamitische verovering’

KN Redactie 15 september 2016
image
Moslimfamilie op de Champs Elysee (Foto: Zoetnet ccby flickr.com)

“Zal er een derde poging zijn tot een islamitische verovering van Europa?”

Wens van veel moslims

“Vandaag, 333 jaar geleden, werd Wenen gered”, aldus de kardinaal-aartsbisschop in zijn preek. “Gaat het nu tot een derde poging komen tot een islamitische verovering van Europa? Vele moslims denken en wensen dat en zeggen: Dit Europa is ten einde.”

In nood

“Wij hebben onze erfenis verspeeld. En nu zijn we verbaasd over hoe het er in Europa uitziet.” Net als de Verloren Zoon, aldus Schönborn, “zijn wij in nood. Niet alleen economisch, ook dat zal komen, maar veel meer ook menselijk, religieus en wat geloof betreft. Wat zal er uit Europa worden?”

‘Verstoot ons niet’

De aartsbisschop van Wenen riep zijn gehoor op God om nog een kans te smeken. “Heer herinner u dat het uw volk is. Verstoot ons niet. Verstoot niet het Europa dat zovele heiligen heeft voortgebracht. Verstoot ons niet omdat ons geloof lauw geworden is.”

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.