Het bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO), die het schoolbestuur is van 35 middelbare scholen in, met name, Noord-Brabant, wil docenten lesstof aanbieden om katholieke waarden nadrukkelijk in het onderwijs te verweven.
De OMO heeft de werkgroep identiteit opgezet, die de vraag bestudeert hoe docenten meer inhoud kunnen geven aan waardengedreven onderwijs.
Volgens de voorzitter van de raad van bestuur van OMO, Eugène Bernard, is de gedachte van de werkgroep dat ethische vragen niet alleen bij het vak levensbeschouwing, maar ook bij andere vakken aan de orde moeten komen.
Bernard noemt als voorbeeld het vak economie, “waarbij leerlingen bij het onderwerp handel met derdewereldlanden ook nadenken over facetten als respect voor de medemens”, zegt hij in het Brabants Dagblad (BD).
De werkgroep identiteit gaat docenten met ingang van het schooljaar 2017-2018 lesstof aanbieden om katholieke waarden als vergeving, compassie en sociale opstelling in het onderwijs te verweven.
Het is aan de docenten of ze de lesstof willen overnemen, zegt Bernard in het BD.
De vereniging OMO is het schoolbestuur van 35 middelbare scholen in, met name, Noord-Brabant.
OMO-scholen geven onderwijs vanuit een katholieke identiteit, met kennis en begrip voor elkaars opvattingen, aldus de vereniging op haar website. (KN/BD)