<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Situatie Benedictus ‘stabiel’; bisdom Rome bidt voor hem

Peter Doorakkers 30 december 2022
image
Paus Benedictus XVI aan het einde van een consistorie in de Sint-Pieter, in 2012. Foto: CNS - Tony Gentile, Reuters

De gezondheidssituatie van emeritus-paus Benedictus XVI is stabiel. Dat zei Vaticaans woordvoerder Matteo Bruni vandaag.

Bruni antwoordde vandaag op vragen van journalisten, meldt Vatican News. Zij volgen de situatie op de voet sinds woensdag bekend werd dat de 95-jarige Benedictus ziek is.

Volgens Bruni heeft de emeritus-paus een goede nachtrust gehad en nam hij eerder vandaag op zijn kamer deel aan de Mis.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Het nieuws over Benedictus’ ziek zijn werd door paus Franciscus openbaar gemaakt. Hij vroeg zijn toehoorders woensdag tijdens de algemene audiëntie om te bidden voor zijn voorganger, “die in stilte de Kerk ondersteunt: denk aan hem, hij is erg ziek”. Donderdag herhaalde Franciscus zijn gebedsoproep bij monde van woordvoerder Bruni.

Kracht ‘tot het einde’

Die vraag om gebed vond wereldwijd weerklank, onder meer ook in Nederland. Het bisdom Rome, waarvan Benedictus als paus bisschop was, vroeg volgens Vatican News  alle katholieken “en alle mannen en vrouwen van goede wil” binnen zijn grenzen om te bidden dat God Benedictus “in deze tijd van lijden en beproeving mag troosten” en hem de kracht schenkt “tot het einde” te volharden “in zijn getuigenis van liefde voor de Kerk”.

https://www.kn.nl/abonnementen/

In de kathedraal van Rome, de Sint-Jan van Lateranen, wordt aan het einde van de middag een Mis opgedragen voor Benedictus en zijn gezondheid.

Celebrant is kardinaal Angelo De Donatis. Hij is kardinaal-vicaris, dat wil zeggen, de kardinaal die namens de paus het bisdom Rome bestuurt.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.