fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

‘Sorry’ voor klokgelui na nederlaag Juventus

KN Redactie 7 juni 2017
image
Een Juventus-aanhanger treurt na de nederlaag van zijn favoriete team in de Champions League-finale: Real Madrid was met 4-1 te sterk. (Foto: AP)

De aalmoezenier van de Italiaanse voetbalclub Torino heeft zich verontschuldigd voor het feit dat de klok van zijn kerk feestelijk luidde nadat stadgenoot en aartsrivaal Juventus de finale van de Champions League had verloren.

Volgens priester Riccardo Robella is er sprake van een pijnlijke misstap. Een parochiemedewerker zou buiten zijn medeweten de klokken van de parochiekerk van de Allerheiligste Drie-eenheid in Nichelino hebben geluid nadat Real Madrid Juventus zaterdag met 4-1 had verslagen.

‘Onverantwoordelijk gedrag’

“Ik verontschuldig mij voor zijn onverantwoordelijk gedrag en distantieer mij daar absoluut van”, aldus Robella op Facebook.

Het voorval was des te pijnlijker, schrijft hij, omdat tegelijkertijd de eerste berichten naar buiten kwamen over paniek onder een menigte fans die de wedstrijd op een plein in Turijn bekeek.

Zijn gedachten, zo zei Robella volgens La Stampa, zijn allereerst bij de gewonden die daarbij vielen en hun families. De medewerker moet volgens de priester inzien dat hij een “enorme fout” heeft gaan.

Enkele zwaargewonden

De paniek ontstond vermoedelijk door vuurwerk. In het gedrang raakten volgens Italiaanse media meer dan vijftienhonderd mensen gewond, van wie enkelen zwaar. De precieze toedracht van het incident is nog niet duidelijk. (KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.