fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Student uit cursus gezet voor citeren Leviticus over homoseksuele handelingen

KN Redactie 29 februari 2016
image
Zijn uitlatingen op Facebook waren voor de Universiteit van Sheffield reden een 38-jarige student uit Kameroen de verdere deelname aan een cursus te ontzeggen. (Foto: iStock)

Een christelijke student van de Universiteit van Sheffield is uitgesloten van een cursus vanwege vermeend homofobe uitingen op internet.

De 38-jarige citeerde volgens Britse media op Facebook een passage uit het oudtestamentische Leviticus die homoseksuele handelingen als “gruwel” benoemt.

Kim Davis

Ook uitte de uit Kameroen afkomstige vluchteling en vader van vier kinderen sympathie voor de Amerikaanse Kim Davis, de ambtenaar die weigerde trouwbewijzen uit te geven voor ‘homohuwelijken’.

Uitsluiting van deelname

De Universiteit van Sheffield besloot daarop volgens de berichten de student vanwege zijn posts op Facebook uit te sluiten van deelname aan de cursus.

‘Grensoverschrijdende uitingen’

Het betrof een cursus sociale pedagogiek. Volgens de universiteit is er sprake van “grensoverschrijdende uitingen” die “niet gepast” zijn voor iemand die sociaal werker wil worden. Bovendien is de instelling van mening dat individuen zich door de openbare posts “aangevallen” zouden kunnen voelen.

De student heeft intussen bezwaar aangetekend tegen de uitsluiting.

‘Vanwege christelijk geloof gediscrimineerd’

“De universiteit beweert dat mijn gezichtspunten discriminerend zijn. In waarheid ben ik degene, die wegens zijn christelijk geloof word gediscrimineerd”, zo citeren verschillende media hem.

“Ik vraag me af of de universiteit ook zou optreden tegen een sharia-trouwe moslim die zijn gezichtspunten over vrouwen en homoseksualiteit publiceert. Ik geloof het niet.”

Christian Legal Centre

Zijn bezwaar tegen de maatregel van de universiteit wordt gesteund door onder meer het Christian Legal Centre.