fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Supermarkt ALDI legt Pasen uit aan klanten

KN Redactie 3 maart 2016
image
Screenshot: ALDI Süd

De Duitse discount-supermarktketen ALDI Süd legt in een zestien pagina’s tellend magazine en op zijn website aan klanten uit waarom, wanneer en hoe Pasen gevierd wordt.

Zo legt de ALDI uit dat christenen over heel de wereld jaarlijks met Pasen “de opstanding van Christus, de Zoon van God” vieren.

‘Belangrijkste feest’

“Het is het belangrijkste feest van de christelijke Kerk – nog belangrijker dan het Kerstfeest. In de dagen rondom Pasen – Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag, Paaszondag en Tweede Paasdag – vinden daarom bijzondere vieringen plaats in de kerkgemeenschappen”, aldus de ALDI.

Vastentijd en Pasen

De dagen rondom Pasen legt de ALDI stuk voor stuk uit, evenals de betekenis van en het verband tussen de vastentijd en Pasen.  

“Christenen gedenken in de vastentijd het lijden en sterven van Jezus. De klassieke vastentijd in het Christendom duurt 40 dagen en dient als voorbereiding op het Paasfeest. De zondagen worden niet tot de vastendagen gerekend, dus komt men op 40 dagen. (..) De vastentijd begint na carnaval op Aswoensdag en eindigt in de paasnacht. De vastentijd is er om mensen te helpen om de voor het lichaam en ziel ongezonde levenswijzen te overdenken en zich te bekeren”, aldus de ALDI.