fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Synode

Bisdommen krijgen meer tijd voor ‘luisterfase’ synode

Peter Doorakkers 29 oktober 2021
image
De opening van de 'luisterfase' werd ook in het bisdom Roermond gemarkeerd met een Eucharistieviering. Foto: Persdienst Bisdom Roermond

Het Vaticaan geeft bisdommen wereldwijd meer tijd voor de ‘consultatiefase’ van de synode over synodaliteit. Wat dit concreet gaat betekenen voor de Nederlandse bisdommen, wordt volgens de kerkprovincie binnenkort bekend.

Het secretariaat van de bisschoppensynode in Rome meldde vandaag dat bisschoppenconferenties nu tot 15 augustus 2022 de tijd hebben om de landelijke samenvattingen van de ‘luisterfase’ in de bisdommen aan te leveren.

Het secretariaat besloot tot de verlenging nadat “wij steeds weer en uit verschillende hoeken de vraag om een verlenging van de eerste fase van het synodale proces hoorden”. Zo krijgt “het volk van God een grotere kans op een authentieke ervaring van luisteren en dialoog”.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Nederlandse bisdommen

Wat dit concreet gaat betekenen voor de deadline waarop de Nederlandse bisdommen hun verslagen bij de bisschoppenconferentie moeten inleveren, is nog niet duidelijk. In de oorspronkelijke planning liep de consultatiefase tot april.

De bisschoppenconferentie neemt “binnenkort” een besluit, meldt de kerkprovincie op haar website. “Hierover wordt zo spoedig mogelijk gecommuniceerd met de bisdommen en via de bisdommen met alle andere betrokkenen.”

Op 17 oktober werd het startschot voor de luisterfase gegeven in de Nederlandse bisdommen. In elk bisdom werd dat gemarkeerd met een Eucharistieviering.

https://www.kn.nl/abonnementen/

 

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.