<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Synode

‘Iedere gedoopte verantwoordelijk voor opbouw Kerk’: bisdom Breda publiceert visietekst 

KN Redactie 26 oktober 2021
image
Bisschop Jan Liesen van het bisdom Breda Foto: Jan Peeters - KN

Bisschop Jan Liesen van Breda heeft in het kader van de bisschoppensynode over synodaliteit in 2023, een tekst gepubliceerd om inspiratie te bieden voor het pastoraal beleid in zijn bisdom in de komende jaren.

De visietekst God zal erin voorzien gaat onder meer in op het belang van geloofsverdieping en welke rol de geloofsgemeenschap heeft in de opbouw van de Kerk.

“Op basis van het doopsel is elk van ons medeverantwoordelijk voor de opbouw van de kerk, biddend, offerend, werkend, al naar gelang onze roeping en talenten en met de nodige vorming en toerusting”, schrijft Liesen.

Toetsing

De visietekst is volgens het bisdom “al consulterend en luisterend” tot stand gekomen, als vrucht van de missionaire Kerk waarvoor het bisdom zich al enige jaren inzet. Elk beleidsstuk dat geschreven zal worden, voor het bisdom, de parochies of andere kerkelijke gremia, zal aan de visietekst getoetst worden.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Vragen als: ‘Wordt het geloof ermee bevorderd?’, ‘Volgen we Jezus?’ en ‘Helpt het de geloofsgemeenschap vooruit?’ kunnen ter reflectie uit de visietekst worden afgeleid.

Veranderingen

De visietekst is opgenomen in een speciale nieuwsbrief over de synode, om gelovigen meer houvast en duidelijkheid te geven over de betekenis en voortgang van de synode.

In de nieuwsbrief schrijft Liesen: “We staan als christenen in een bonte wereld die gekenmerkt wordt door grote veranderingen en ook door grote tegenstellingen. Het is niet alleen een tijd van veranderingen, het is eerder een verandering van tijd.”

(Bron: Bisdom Breda) 

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.