<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Toeristen blussen brand in biechtstoel met wijwater

KN Redactie 22 juni 2016
image
Foto: www.kapo.sg.ch

Twee toeristen hebben in de kathedraal van het Zwitserse Sankt Gallen een brand in een biechtstoel geblust met wijwater.

De brand brak dinsdagmiddag uit. Er wordt van uitgegaan dat het vuur is aangestoken, meldt de politie van het kanton Sankt Gallen op haar website.

Brandende kaars in de biechtstoel

Het eerste onderzoek wijst erop dat iemand een brandende kaars in de biechtstoel heeft gezet. Die zette eerst het gordijn en daarna de biechtstoel zelf in brand.

Wijwater

Twee wakkere toeristen bemerkten de brand. Ze slaagden erin het vuur met wijwater te doven nog voordat de brandweer van Sankt Gallen ter plaatse was. Aan de historische biechtstoel is door de brand een schade van omgerekend enkele tienduizenden euro’s ontstaan.

De politie van Sankt Gallen is nu op zoek naar mensen die iets gezien hebben dat met de brand verband houdt.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.