fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

‘Tot 40.000 niet-moslims worden in Duitse AZC’s belaagd’

KN Redactie 9 mei 2016
image
(Foto: flickr)

Duizenden uit Syrië en Irak gevluchte christenen staan in Duitse asielzoekerscentra bloot aan geweld en bedreiging.

Dat meldt de Frankfurter Allgemeine. Verantwoordelijk voor de aanvallen zouden het veiligheidspersoneel en islamitische vluchtelingen zijn. Duitse mensenrechtenorganisaties hebben dit met een persconferentie aan de kaak gesteld. Volgens Open Doors heerst er in de AZC´s een "klimaat van angst en paniek".

Wanhopig

231 gevallen zouden inmiddels zijn gedocumenteerd. Daarbij gaat het om discriminatie, lichamelijk letsel, seksueel geweld en doodsbedreigingen. In de meeste gevallen betreft het bekeerlingen. 204 gaven aan door andere vluchtelingen belaagd geweest te zijn. De Berlijnse lutherse dominee Gottfried Martens toonde zich "wanhopig dat men doorgaat vast te houden aan het paradigma van het eenmalige geval".

Geschokt

Naar schatting van een hulporganisatie voor vervolgde christenen worden tot zo'n 40.000 vluchtelingen wegens hun religieuze overtuiging in Duitsland belaagd. Bij de persconferentie zei een Syrische vluchteling "geschokt" te zijn dat hij uit Syrië moest vluchten voor islamitische extremisten om die in het AZC opnieuw tegen te komen. (KN/Kath.net)