<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Trappisten-abt Bernardus Peeters nieuwe voorzitter KNR

KN Redactie 9 juni 2017
image
Abt Bernardus Peeters heeft de voorzittershamer van de KNR overgenomen van broeder Cees van Dam. Rechts van hem de nieuwe vice-voorzitster, zuster Sara Böhmer. (Screenshot: knr.nl)

Abt Bernardus Peeters is de nieuwe voorzitter van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR). Dat maakt de KNR bekend op haar website. Peeters volgt broeder Cees van Dam c.s.a. op, die na acht jaar afscheid nam.

Peeters is de abt van de trappistenabdij Onze-Lieve-Vrouw van Koningshoeven in het Brabantse Berkel-Enschot. Hij werd verkozen tijdens de algemene vergadering van de KNR die donderdag plaatsvond. Verder werd zuster Sara Böhmer, dominicanes van Bethanië, tot vice-voorzitster gekozen. Beiden hadden al zitting in het bestuur.

Nieuw verkozen

Zuster Böhmer volgt zuster Mary Ringnalda f.d.n.s.c. op als vice-voorzitster. Zuster Ringnalda blijft wel bestuurslid. Nieuw verkozen in het bestuur is zuster Ancilla Martens, franciscanes van Etten.

‘Het vuur onder de as gloeit’

Abt Bernardus Peeters trad in 1986 in bij de trappisten van Koningshoeven. Sinds 2005 is hij abt. Hij zei te streven naar verbinding tussen God en mens, tussen mensen onderling en tussen mens en natuur.

Over de toekomst van het religieus leven in ons land zei hij: “Het vuur onder de as gloeit en zal altijd weer oplaaien, al is het misschien anders en kleiner dan wij verwachten of zouden willen.”

Zuster Sara Böhmer noemde het belangrijk om jongere generaties bij het werk van de KNR te betrekken. Ze pleitte ervoor tijdig jonge, buitenlandse religieuzen bij het bestuur te betrekken. (KNR)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.