fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Turkse overheid belooft geen genaaste kerken te zullen slopen

KN Redactie 17 augustus 2016
image
Een van de genaaste kerken: die van de H. Maagd Maria in Diyarbakir (foto: Facebook)

Het Turkse ministerie van milieu en stadsplanning stelt dat het geen Armeense kerken zal slopen, die het genaast heeft bij een offensief tegen Koerdische separatisten in Diyarbakir.

Ook is men niet van plan de gebouwen “voor een ander doel” te gaan gebruiken. “Het vernietigen van cultureel erfgoed in de regio is uitgesloten”, aldus de autoriteiten.

Armeens-katholiek

Het ministerie liet dit weten in antwoord op een vraag van Garo Paylan, een Armeens lid van het Turks parlement. Onder de genaaste kerken en kerkelijke terreinen bevinden zich ook Armeens-katholieke.

Gelegaliseerde diefstal

Raffi Bedrosyan, lid van het Surp Giragos kerkproject voor wederopbouw zegt dat er een grote inspanning gedaan zal worden om de terreinen en gebouwen terug te krijgen. “Alle wettige en politieke kanalen zullen in Turkije en internationaal worden ingezet om deze gelegaliseerde diefstal te stoppen”, zei hij in maart tegen het Armeens Weekblad. KN/CC/Panarmenian.net)


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21