fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Vaticaan: paus herstelt goed, mag zaterdag het ziekenhuis weer verlaten

Selinde van Dijk-Kroesbergen 31 maart 2023
image
Paus Franciscus is aan de beterende hand en heeft in het Gemelli ziekenhuis pizza gegeten. Daar wordt hij ook regelmatig op getrakteerd, zoals hier op 14 mei 2022, toen een Franse gemeenschap hem een paar stukken aanbood. Foto: CNS - Vatican Media

Een antibioticakuur en wat pizzapunten doen paus Franciscus zo goed dat hij zaterdag waarschijnlijk al het ziekenhuis mag verlaten. Hij hoopt zelfs aanwezig te zijn bij de Palmzondagmis op het Sint-Pietersplein.

De Vaticaanse woordvoerder Matteo Bruni liet vanmiddag weten dat de 86-jarige paus goed lijkt te herstellen van een bronchitis. Donderdagavond had de paus alweer gezonde eetlust en at hij pizza met artsen, het zorgpersoneel en mensen van de bewaking.

Herstel

Deze trend van herstel zette zich vandaag voort. Vanochtend las de paus na zijn ontbijt de krant en hervatte hij zijn werk.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Als de resultaten van het laatste onderzoek goed zijn, zal de paus morgen terugkeren naar Santa Marta, zijn huis. Het is zijn wens om de belangrijke vieringen van de aankomende week bij te wonen.

‘De wereld heeft paus Franciscus nodig’

Ondertussen wensen mensen van overal ter wereld de paus beterschap en bidden ze voor hem.

Onder hen ook de voorzitters van verschillende bisschoppenconferenties en wereldleiders. Ze zeggen allemaal voor de paus te bidden en roepen alle gelovigen op dat ook te doen.

https://www.kn.nl/donaties/

De Amerikaanse president Joe Biden zei op Twitter dat hij niet eerder iemand ontmoet had die zo op Christus leek als de paus. “Jill en ik bidden voor paus Franciscus en sturen onze beste wensen voor zijn spoedig en volledig herstel. De wereld heeft paus Franciscus nodig”, aldus Biden.