<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Politie onderzoekt anti-pausposters in Rome

KN Redactie 6 februari 2017
image
Foto: AP

De Italiaanse politie heeft zaterdag in Rome honderden posters verwijderd met ernstige kritiek op paus Franciscus.

Zaterdag doken honderden posters op met een nors kijkende paus en een beschuldigende tekst in Romeins dialect.

‘Waar blijft de barmhartigheid?’

“Franciscus, jij hebt congregaties onder waarnemers geplaatst, priesters ontslagen, de Malteserorde en de franciscanen van de Onbevlekte onthoofd, kardinalen genegeerd, maar waar blijft de barmhartigheid?”, luidt de tekst.

Verdriet en spijt

Italiaanse media vermoeden vanwege de tekst dat de plakkaten het werk zijn van conservatieve kringen die de hervormingskoers van de paus afkeuren.
De paus zou zelf met “verdriet en spijt” kennis hebben genomen van de actie, meldt Corriere della Sera op basis van een Vaticaanse bron.

Superman

Het is voor het eerst sinds het aantreden van paus Franciscus in maart 2013 dat dergelijke posters in Rome opduiken. In 2014 baarde een graffitischildering in de buurt van het Vaticaan opzien doordat de paus als Superman was afgebeeld. (KN/Kath.net)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.